Salata de varza cu sos de tarhon

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 grame varza rosie;
  • 70-80 grame mere;
  • 80 grame morcovi;
  • 100 ml ulei masline extravirgin;
  • 50 ml smantana;
  • 1 legatura tarhon;
  • 1 lingura faina;
  • zeama de lamaie;
  • 100 ml supa zarzavat;
  • otet, sare de bucatarie.

Mod de preparare

Varza se curata de frunzele vestede sau murdare, se spala bine,se taie fideluta sau se da prin razatoarea mare si se freaca bine cu sare si otet pana se inmoaie.
Morcovii se curata, se spala bine si se dau prin razatoare.Merele se spala si se dau la randul lor prin razatoarea mare (cu tot cu coaja),se stropesc cu zeama de lamaie si se amesteca cu varza si morcovii.
Sosul de tarhon se pregateste astfel:se pune o tigaie cu ulei la incins,se pune lingura de faina,se lasa putin amestecand tot timpul, se stinge cu supa de zarzavat(puteti face supa din cub concentrat,daca nu aveti legume in casa),se adauga tarhonul maruntit bine,se lasa la fiert cca 15 minute,amestecand din cand in cand pana se ingroasa sosul. Se ia tigaia de pe foc si se adauga smantana si otetul (de preferat cand se raceste putin, pentru a nu se taia smantana). Acest sos se pune peste salata, la servire.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise