Salata de verdeturi, cartofi noi si prosciutto

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 600 gr cartofi noi rosii
  • * 1 foaie de dafin
  • * 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • * 1 lingura sherry
  • * coaja rasa de la 1 lamaie
  • * 140 gr mix de verdeturi (ex : frisee, radicchio, praz si ruccola)
  • * 150 gr ridichi, taiate felii subtiri
  • * 4 felii subtiri de prosciutto
  • * sare si piper

Mod de preparare

1. Fierbe cartofii in apa cu sare si foaia de dafin timp de 15-25 minute, pana cand s-au inmuiat.Scurge-i de apa si arunca foaia de dafin apoi amesteca-i cu 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie, 1 lingura sherry si coaja rasa de lamaie.Asezoneaza-i cu sare si piper dupa gust.

2. Pune verdeturile si ridichile intr-un vas si adauga cartofii apoi amesteca bine.Pune acest amestec pe o farfurie iar deasupra aseaza felii de prosciutto.Stropeste totul cu 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie, sareaza si piereaza dupa gust apoi serveste.

http://lauradfood2.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise