Salata de vinete

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 50 ml ulei de masline
  • cateva picaturi de lamaie sau otet
  • 1 ceapa mare
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se coc vinetele pe o tabla incinsa, rasucindu-le pe toate partile;

Se curata vinetele de coaja, dupa ce s-au racit un pic si apoi se lasa la scurs 2-3 ore;

Se toaca vinetele pe fund de lemn sau se dau la mixer, se adauga treptat uleiul si picaturile de lamaie;

La sfarsit se amesteca cu ceapa curatata si taiata mic si se serveste rece si cu rosii sau ardei copti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise