Salata de vinete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete
  • 1 ceapa medie
  • maioneza(1 galbenus de ou, sare, 1 lg mustar, ulei, zeama de lamaie)

Mod de preparare

Vinetele se spala si se inteapa din loc in loc cu o scobitoare si se dau la cuptor pt o ora, intorandu-le pe toate partile. Se poate coace si pe aragaz in eu am aragaz cu plita si nu pot.

Dupa ce s-au copt(trebuie sa fie moi) le decojim de coaja(taiem vanata pe lungume si scoatem mizeul cu o lingura) si le lasam intr-o strecuratoare pt 2-3 ore sa lase zeama toata.

Dupa ce a lasat toata zeama tocam vinetele. Tocam si ceapa marunt si le amestecam impreuna cu maioneza. Gustam de sare si dam iar la frigider.

Se serveste alaturi de rosii, telemea, ardei...ce va place.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise