Salata de vinete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete
  • 1 ceapa medie
  • maioneza(1 galbenus de ou, sare, 1 lg mustar, ulei, zeama de lamaie)

Mod de preparare

Vinetele se spala si se inteapa din loc in loc cu o scobitoare si se dau la cuptor pt o ora, intorandu-le pe toate partile. Se poate coace si pe aragaz in eu am aragaz cu plita si nu pot.

Dupa ce s-au copt(trebuie sa fie moi) le decojim de coaja(taiem vanata pe lungume si scoatem mizeul cu o lingura) si le lasam intr-o strecuratoare pt 2-3 ore sa lase zeama toata.

Dupa ce a lasat toata zeama tocam vinetele. Tocam si ceapa marunt si le amestecam impreuna cu maioneza. Gustam de sare si dam iar la frigider.

Se serveste alaturi de rosii, telemea, ardei...ce va place.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise