Salata de vinete cu nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 1/2 kg vinete
  • * 1/2 cana nuci
  • * 1 catel mare de usturoi
  • * 1/2 lingurita otet
  • * 2-3 linguri ulei
  • * sare
  • * piper
  • * 2 linguri patrunjel tocat

Mod de preparare

1. Intepi vinetele cu o furculita, le pui intr-o tava si le dai la cuptor pentru 45 de minute, la foc potrivit.

2. Dupa ce s-au copt, le lasi la racit, iar intre timp prajesti nucile la cuptor, apoi le tai in bucati foarte mici.

3. Cureti vinetele de coaja, le toci, adaugi usturoiul pisat, otetul, uleiul, sarea si piperul si amesteci pana obtii o salata omogena.

4. La final incorporezi nucile si patrunjelul tocat.

5. Decorezi cu rosii si cu castraveti murati sau in otet.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise