Salata de vinete cu rosii si usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 1 rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • un sfert de lingurita cu patrunjel uscat

Mod de preparare

Vinetele le coacem fie intr-o tava in cuptor, fie pe o tabla pe ochiul aragazului.

Le coacem bine pe toate partile, apoi le punem 5 minute la racorit.

Le decojim si le lasam pe un tocator sa se scurga si sa se raceasca.

Cand sunt reci le tocam cu un cutit de lemn cat mai marunt.

Rosia o spalam si o taiem cubulete.

Usturoiul il curatam si il pisam.

Frecam vinetele tocate cu uleiul energic.

Adaugam rosiile cubulete si usturoiul si le incorporam.

Condimentam cu sare ,iar la urma punem patrunjelul uscat.

Simplu si bun!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise