Salata de vinete cu usturoi copt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr vinete (de la congelator)
  • 3 capatani mari de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri smantana(Pilos)
  • 2 linguri mustar dulce
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf lingurita piper
  • 1/2 ceapa rosie (optional)

Mod de preparare

Am vazut mai demult la Adi Hadean, acest tip de salata si m-a tentat, asa ca am incercat-o si eu si nu imi pare rau. Are alt gust decat salata obisnuita de vinete, placut si mai light.

Pregatim intai usturoiul, adica il punem la copt intr-un vas termorezistent pentru 15-20 minute la 180 de grade. Vinetele decongelate si scurse bine le vom aseza pe tocator si le vom toca imreuna cu usturoiul copt si curatat.

Punem intr-un bol doua linguri de mustar dulce si il mixam picurand peste el cate putin ulei, exact ca la maioneza, apoi adaugam smantana, omogenizam si asezonam cu sare si piper.

Amestecam vinetele tocate, cu smantana, potrivim de sare si piper si-i gata salata. Eu am servit-o cu putina ceapa rosie tocata, copiii au servit-o simpla, este buna oricum!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise