Salata De Vinete (la Rece)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 vanata;
  • 1 dovlecel;
  • ceapa sau usturoi;
  • sare;
  • piper alb macinat.
  • Pentru sos:
  • 1 ou intreg crud;
  • 1 lingurita mustar;
  • 1/2 cescuta ulei de masline;
  • 4-5 linguri iaurt gras sau kefir.

Mod de preparare

Se curata de coaja vanata si dovlecelul. Se dau prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se pun la scurs pe un blat din lemn.

Intre timp se pregateste sosul maioneza, astfel: se pune in blender oul intreg si mustarul. Se amesteca timp de 1 minut. Fara sa opriti aparatul, turnati uleiul odata iar dupa 2 minute si iaurtul. Mai amestecati 1 minut si veti obtine un sos maioneza gros, afanat, delicios si cu putine calorii! ! !

Presati cu ajutorul degetelor legumele rase. Amestecati parti egale de vinete si dovlecei astfel pregatiti, adaugati ceapa tocata marunt sau usturoi bine maruntit si apoi sosul maioneza. Omogenizati. Adaugati sare si piper alb macinat, dupa gust.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise