Salata din piept de pui cu branza de oi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 200g branza de oi
  • 2-3 rosii
  • un ardei verde
  • cateva fire de ceapa verde sau o ceapa rosie sau ceapa pur si simplu
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri otet basmatic
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare daca mai este nevoie
  • cateva crengute de patrunjel si busuioc

Mod de preparare

Pieptul de pui se fierbe.

Dupa ce l-am fiert si l-am racit, se toaca cubulete.

rosiile, ardeiul si ceapa se taie julien, branza se taie cubulete.

Se pun toate intr-un bol, se potriveste de sare, daca mai este nevoie si se stropesc cu un amestec de ulei de masline extra virgin, otet balsamic si zeama de lamaie.

Se amesteca usor si se adauga patrunjelul si busuiocul tocat si se mai amesteca un pic.

Acum, vara e delicioasa!

M-am inspirat cand am facut aceasta salata dintr-o reteta a Nicoletei Maria Sandulache, careia ii multumesc pentru idee. Binenteles ca am modificat-o cu ce am avut eu la indemana cand am facut salata.

Fiindca am avut piptul de ui fiert, am pregatit-o in 20 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise