Salata dobrogeana de legume

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3 buc. rosii frumoase
  • -2 buc. ardei grasi
  • -3 buc. castraveti potriviti
  • -1 buc. ceapa
  • -1salata verde
  • -100 gr. telemea de oi
  • -1 ceasca sos maionez cu masline
  • -sare

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie felii foarte subtiri si se pune intr-un castron; castravetii se curata de coaja, se taie felii si se pun peste ceapa; rosiile se spala si se taie felii potrivite, ardeii grasi se taie ca fideaua. Se amesteca totul si se lasa la rece pina la servire. Sosul se prepara astfel: ouale se cojesc, apoi albusurile se toaca marunt, iar galbunusurile se freaca cu smintina pina se obtine un sos alifios care se amesteca cu maslinele tocate marunt. Se adauga vinul, zeama de lamiie, sarea, cimbru si tarhonul. Cind sosul este gata, se amesteca cu albusurile tocate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise