Salata egeana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g orez nedecorticat
  • 100 g ceapa rosie
  • 1 castravete mediu
  • 100 g telemea de vaca
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 legatura marar verde
  • 1 ardei rosu
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala bine orezul si se fierbe in 500 ml apa, timp de 20 minute, se scurge, se spala si se da deoparte; Se curata ceapa rosie, se spala si se taie marunt; Se spala castravetele, se curata de coaja si se taie in felii subtiri; Se curata ardeiul de coaja, se curata de seminte si se taie cubulete; Telemeaua se taie cubulete, iar mararul spalat se toaca marunt; Se amesteca toate int-un castron, cu sare si piper; Se zdrobeste catelul de usturoi intr-o farfurie, se freaca bine cu sare si 1 lingura de ulei de masline, apoi se adauga treptat zeama de lamaie si se omogenizeaza; Se toarna peste amestecul din castron si se amesteca din nou. Se serveste dupa 20-30 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise