Salata egeana

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g orez nedecorticat
  • 100 g ceapa rosie
  • 1 castravete mediu
  • 100 g telemea de vaca
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 legatura marar verde
  • 1 ardei rosu
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala bine orezul si se fierbe in 500 ml apa, timp de 20 minute, se scurge, se spala si se da deoparte;

Se curata ceapa rosie, se spala si se taie marunt;

Se spala castravetele, se curata de coaja si se taie in felii subtiri;

Se curata ardeiul de coaja, se curata de seminte si se taie cubulete;

Telemeaua se taie cubulete, iar mararul spalat se toaca marunt;

Se amesteca toate int-un castron, cu sare si piper;

Se zdrobeste catelul de usturoi intr-o farfurie, se freaca bine cu sare si 1 lingura de ulei de masline, apoi se adauga treptat zeama de lamaie si se omogenizeaza;

Se toarna peste amestecul din castron si se amesteca din nou. Se serveste dupa 20-30 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise