Salata eoliana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete
  • 4 ardei grasi
  • 5 rosii
  • 2 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele se curata de coarja,se taie felii pe lungime,se presosra cu sare si se lasa la macerat 30 min.Dupa care se spala,se pun pe un servetel ca sa aboarba apa si se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca.Se taie fasii subtirele si se pun intr un bol.

Ardeii se coc,se curata si se taie la fel ca vinetele.Rosiile se cojesc de pielita,se taie marunt si se amesteca cu 2 linguri ulei,sare si piper.

Se amesteca vinetele,ardeii,rosiile si usturoiul pisat,se potriverte se sare si piper.Se mai adauga ulei doar daca este nevoie.

Se lasa putin la rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise