SALATA EXOTICA CU NUCI

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 fructe de mango
  • 2 fructe de papaya
  • 3 kiwi
  • 1 pepene fara samburi
  • 5 l.s. stafide
  • 4 cl rom alb
  • 6 l.s. miere lichida
  • zeama de la 1+1/2 lamaie
  • 100 g miez de nuca taiat marunt
  • 100 g aschii de migdale
  • 4 l.s. fistic (boabe) taiate marunt
  • 4 l.s. migdale taiate nu prea marunt
  • 250 g smantana grasa
  • miezul de la 1/2 baton de vanilie
  • fire de melisa pentru ornat

Mod de preparare

1. Fructele de mango se taie in doua fiecare, se scot samburii iar partea

carnoasa a fructului se scobeste cu o lingura de pe coaja si apoi se taie

marunt. Fructele de papaya se curata, se taie in doua, samburii se scot cu o

lingura, iar partea carnoasa a fructului se taie felii. Pepenele se taie in

patru, partea carnoasa se taie de pe coaja iar apoi se taie in despicaturi

subtiri. Fructele de kiwi se curata si se taie felii.

2. Fructele cu stafidele se pun intr-un castron. Se stropesc cu rom, apoi se

incorporeaza mierea si jumatate din zeama de lamaie. Se adauga si nucile, se

lasa sa se odihneasca cca 2 ore la loc rece.

3. Smantana se bate bine cu miezul de baton de vanilie si cu restul de zeama de

lamaie pana se face spuma. Peste salata de fructe se toarna smantana si se

orneaza cu frunza de melisa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise