Salata greceasca

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 rosii
  • 1 castravete
  • 3 cepe mici rosii
  • 1 mana masline verzi si negre
  • 250 g branza feta
  • 2-3 linguri otet de vin
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 linguri oregano
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Cureti castravetele, rosiile si ceapa, le speli, tai rosiile si castravetele bucatele si ceapa inele dupa care le amesteci intr-un castron. Adaugi maslinele si branza feta taiata cubulete.

2. Amesteci uleiul de masline cu otetul, sare si piper, torni sosul obtinut peste salata si la final presari oregano.

Observatie:

Poate este cea mai des preparata salata din lume. Si la noi se pregateste in multe casa folosind telemea in loc de feta.Cert este ca oricine, oriunde isi poate si permite poate prepara aceasta salata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise