Salata Italia

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g branza Mozzarella
  • 6-8 rosii coapte
  • busuioc verde
  • 1 lingurita oregano
  • 5 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se pun deoparte cateva frunze de busuioc pentru mai tarziu, iar restul se taie bucati, se freaca si se piseaza bine cu sare si piper. Se adauga 3 linguri de ulei de masline, oregano si se amesteca;

Se taie rosiile felii si cubulete si se amesteca intr-un bol cu 2 linguri de ulei de masline, sare si piper;

Se taie mozzarella in felii de 0,5 cm grosime si apoi in bucati inegale pentru a arata mai bine, apoi se aseaza cu grija pe un platou mare;

Se pun rosiile peste si in jurul bucatilor de mozzarella, se toarna sosul preparat pe deasupra;

Se presara deasupra cateva frunze de busuioc, din cele oprite.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise