Salata mediteraneana

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150g ruccola
  • 200g rosii
  • 200g dovlecei
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet diluat
  • suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • 100g masline negre fara samburi
  • 100g salam picant(chorizo)taiat felii subtiri
  • amestec de ierburi de Provence
  • 100g cascaval

Mod de preparare

Salata se spala si se scurge de apa.Rosiile se taie sferturi,iar dovleceii felii.Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se prajesc 3 minute dovleceii.Se sareaza si pipereaza.

Frunzele de ruccola,rosiile ,dovleceii si maslinele se asaza pe un platou.Feliile de salam se taie sferturi si se asaza alaturi.

Restul de ulei se amesteca cu verdeturile de Provence ,sare,piper,otet si suc de lamaie;se toarna dressingul peste salata.Cascavalul se taie cuburi si se adauga la final.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise