Salata mediteraneana

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150g ruccola
  • 200g rosii
  • 200g dovlecei
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet diluat
  • suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • 100g masline negre fara samburi
  • 100g salam picant(chorizo)taiat felii subtiri
  • amestec de ierburi de Provence
  • 100g cascaval

Mod de preparare

Salata se spala si se scurge de apa.Rosiile se taie sferturi,iar dovleceii felii.Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se prajesc 3 minute dovleceii.Se sareaza si pipereaza.

Frunzele de ruccola,rosiile ,dovleceii si maslinele se asaza pe un platou.Feliile de salam se taie sferturi si se asaza alaturi.

Restul de ulei se amesteca cu verdeturile de Provence ,sare,piper,otet si suc de lamaie;se toarna dressingul peste salata.Cascavalul se taie cuburi si se adauga la final.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise