Salata mediteraneeana

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • # 100 g ciuperci
  • # 1 ceapa
  • # 2 catei de usturoi
  • # 2 rosii
  • # 1 castravete lung
  • # cate 100 g salam uscat si feta
  • # 1 salata verde
  • # 6 linguri ulei de masline
  • # 2 felii paine
  • # 2 linguri otet
  • # cateva frunze de busuioc
  • # piper
  • # sare

Mod de preparare

1. Desfaci salata in foi, pe care le speli si le lasi sa se scurga. Cureti, speli si tai in felii subtiri ceapa si ciupercile. Cureti si zdrobesti usturoiul. Tai rosiile, in prealabil spalate, in cubulete de 2 cm. Cureti castravetele si il tai in rondele de 5 mm grosime. Tai salamul intai in felii subtiri, apoi in fasii inguste.

2. Calesti putin ceapa, intr-o tigaie cu 1 lingura ulei, apoi adaugi ciupercile si us turoiul si continui sa le calesti impreuna, 5 minute.

3. Tai feliile de paine in cubulete. Le calesti intr-o alta tigaie, cu 1 lingura ulei.

4. Pentru sos, amesteci uleiul ramas cu otetul, sare si piper dupa gust.

5. Speli busuiocul, il scurgi si il toci marunt. Zdrobesti branza sau o tai in cuburi, intr-un castron, amesteci rosiile cu salata verde, castravetele si busuiocul. Presari deasupra salamul, branza, crutoanele, ciupercile cu ceapa si stropesti salata cu sos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise