SALATA MIHAELA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g carne de pui sau curcan ramasa de la friptura
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 felii dovlecel la gratar( se gaseste gata preparat in conserve bulgaresti)
  • 3 felii vinete la gratar( se gaseste gata preparat in conserve bulgaresti)
  • 10-15 masline verzi fara samburi
  • 10-15 masline negre fara samburi
  • 3 fire ceapa verde
  • ulei de masline
  • 1/4 conserva de porumb dulce
  • 2 ardei kapia marinati
  • 3 cartofi
  • sare
  • patrunjel verde
  • otet balsamic

Mod de preparare

Carnea se taie marunt; usturoiul se curata, se spala si se taie marunt; feliile de dovlecel si vinete se taie cubulete ; maslinele se taie rondele; ceapa se spala si se taie marunt; porumbul dulce se clateste in apa rece; ardeii se taie marunt; cartofii se fierb in coaja dupa care se curata si se taie cubulete; patrunjelul se taie marunt . Toate acestea se amesteca, se mai adauga sare daca e necesar; otetul balsamic si ulei de masline daca e nevoie( e posibil sa aiba suficient ulei dovlecelul si vanata din conserva si sa nu mai fie nevoie de ulei in salata). Se lasa la frigider 1/2 de ora dupa care se poate servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise