Salata Nicoise cu masline

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250g cartofi
  • 125ml supa
  • 3 oua
  • 300g fasole verde congelata
  • sare
  • piper
  • 1/2 salata verde
  • 200g rosii
  • 300g ton(conserva)
  • 1 catel usturoi
  • 6 linguri otet di vin alb
  • 1 lingurita mustar dulce
  • 5 linguri ulei de maslin
  • patrunjel
  • 50g masline negre
  • 4 bucati file de sardine(conserva)

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja,in apa cu sare.Cand sunt gata se curata si se taie rondele;peste ei se toarna supa fierbinte si se acopera cu un capac.

Salata se rupe bucati,iar rosiile se taie in patru.Fasolea se fierbe in apa cu sare 10 minute,apoi se rastoarna apa , se toarna apa rece si se lasa sa se scurga. Pestele se scurge si se toaca.

Usturoiul se toaca si se amesteca cu otet,sare,piper,mustar,ulei si patrunjel tocat.

Se amesteca ingredientele pregatite ptr. salata cu maslinele si sardinele si sosul marinat.Ouale se taie pe lung in patru si se asaza peste salata decorativ.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise