Salata norvegiana

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua;
  • 200 grame telemea (oaie/vaca);
  • 250 grame smantana;
  • 1 lamaie;
  • 1 castravete (crud/acru);
  • 4 rosii;
  • 2 mere;
  • 100 grame miez nuca (fistic, alune, migdale maruntite);
  • 1 telina mica;
  • 1 salata verde (pentru decor).

Mod de preparare

Se curata de coaja si se taie bastonase subtiri merele, telina, castravetele, amestecandu-se cu zeama de lamaie, sare si piper.

Ouale se bat si din ele se prepara o omleta, care se va taia in tigaie in timp ce se face in asa fel incat sa iasa bucati mici.

Smantana se amesteca cu telemeaua rasa.

Se pregateste un platou pe care punem frunzele de salata pe margine dupa care catre in mijloc punem legumele, rosiile taiate felii, smantana amestecata cu branza, omleta, dupa care se presara cu nuca maruntita (fistic, migdale, alune).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise