Salata Orientala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 4-6 persoane:
  • 1 macrou afumat (din comerț)
  • 3-4 cartofi fierți în coajă
  • 2 ouă fierte tare (aprox. 10 minute)
  • 1 ceapă roșie medie
  • 2-3 linguri măsline feliate, fără sâmburi
  • 1 lingură de oțet
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2-3 linguri de maioneză
  • sare

Mod de preparare

Cartofii fierți în coajă, se curăță și se taie felii (sau cubulețe).

Ceapa o tăiem solzișori (julien), o frecăm cu sare și o stropim cu oțet. Omogenizăm. În acest fel, iuțeala cepei se diminuează considerabil, devenind mai dulceaga!

Macroul se filetează, se scot oasele mari și se mărunțesc (chiar cu mâna, ca bucățile rezultate să nu fie toate la fel, mai mult de design).

Întrun bol sau mai bine în vasul de prezentare, amestecați cartofii cu macroul si ceapa.

Ouălele fierte le tăiați felii subțiri (pentru o mai bună feliere, folosiți aparatele speciale pentru feliat ouă) și le adăugați în salată.

Adăugăm măslinele. Amestacăm ușor.

Adăugăm maioneza și amestecăm dinnou ușor.

O lăsăm la frigider peste noapte.

Se servește ca aperitiv, rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise