Salata orientala de iarna

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 200 g ceapa
  • 200 g castraveti acri
  • 80 ml ulei
  • 50 g otet
  • 1 legatura verdeata
  • 60 g masline
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in coaja. Dupa ce s-au fiert si s-au racit, se curata si se taie in felii subtiri, la fel si ceapa. Castravetii acri se aleg dintre cei mai tineri, daca au coaja groasa se curata, apoi se taie in rondele cat mai subtiri. Verdeata (patrunjel sau marar) se curata, se spala si se taie marunt. Se amesteca toate intr-un castron si se adauga, dupa gust, sare, piper, otet si ulei. Salata se asaza pe un platou sau intr-o salatiera, se presara cu verdeata, iar pe deasupra se orneaza cu masline unse cu ulei.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise