Salata pentru zile de arsita

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buchete de frunze de salata
  • 250 gr de telemea sau alta brinza usor sarata taiata in cuburi mici
  • 4 pahare de cuburi de harbuz proaspat rece de la frigider
  • 1 ceapa rosie potrivita taiata rondele subtiri
  • Pentru sos:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare, piper la gust

Mod de preparare

Se lasa frunzele de salata in apa cu gheata ptr jumatate de ora dupa care se scot din apa se usuca si se rup bucati.-frunzele tinindu-le in apa cu geata devin fragede si sint mai gustoase.

Se pregateste sosul si se toarna peste cuburile de brinza.

Se amesteca harbuzul cu ceapa si frunzele de salata intr-un bol mare si se presoara brinza cu sosul pe deasupra.Se poate adauga si citeva masline negre taiate in rondele.Se pregateste totul aproape de servire altfel totul se inmoaie si nu mai are acelasi gust.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise