SALATA PESCAREASCA CU CRUTOANE

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru salata:
  • 2 salate verzi mari;
  • 100 grame parmezan(sau un cascaval tare);
  • 4 bucati peste afumat file;
  • 2 pungi cu crutoane(sau o franzela);
  • sare,piper.
  • Pentru sos:
  • 3 galbenusuri proaspete de ou;
  • 1 lamaie;
  • 1 lingura mustar;
  • 2 catei de usturoi;
  • 250 ml ulei masline;
  • sare,piper.

Mod de preparare

Salata se curata,se spala frunza cu frunza,se usuca bine in servete absorbante,pentru inlaturarea excesului de apa,se rupe bucati potrivite,care se pun intr-un bol de salata;

Peste salata se rade parmezanul sau cascavalul tare cu un cutit econom sau cu un cutit normal(in asa fel incat sa iasa fasii);

Fileurile de peste se taie in bucati mai mari si se pun in castronul de salata;

Sosul se face din galbenusurile de ou,zeama stoarsa de la o lamaie,mustar,150 ml ulei masline,4-5 linguri de apa,sare si piper,care se amesteca bine, cu acesta urmand sa condimentam salata;

Crutoanele se amesteca cu usturoiul pisat,se pun in salata si se amesteca usor.

In cazul in care faceti crutoane din franzela,se taie cubulete din aceasta,cu latura de 1 cm,care se stropesc cu mujdei de usturoi,se pun intr-o tava si se coc la aragaz,la foc mic pana se rumenesc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise