Salata poloneza cu peste

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kilogram de cartofi fierti in coaja;
  • 350 grame castraveti acri taiati cubulete;
  • 150 grame masline;
  • 100 ml ulei masline extravirgin;
  • 1/2 kg.peste sarat(scrumbie,hering);
  • 350 grame ceapa taiata solzisori;
  • 3 oua fierte tari;
  • 50 ml otet;
  • sare, piper.

Mod de preparare

Pestele se spala,  se curata, se pune la desarat, in apa rece sau in lapte, tinandu-se cateva ore, dupa care se fileteaza si se taie cuburi potrivite ca marime. Cartofii se curata de coaja, se taie felii potrivite, se stropesc cu ulei de masline si se amesteca usor. Ceapa se sareaza, se lasa cateva minute (sau nu), se stoarce bine, se trece sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Ouale se taie marunt sau se dau prin razatoarea mare.
Intr-un bol de salata se pun straturi, incepand cu cartofii, pestele, castravetii, ceapa, ouale, se presara deasupra maslinele.
Se pregateste un dresing din otet, indoit cu apa, ulei, sare, piper, care se va turna peste salata la servire.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise