Salata poloneza cu peste

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kilogram de cartofi fierti in coaja;
  • 350 grame castraveti acri taiati cubulete;
  • 150 grame masline;
  • 100 ml ulei masline extravirgin;
  • 1/2 kg.peste sarat(scrumbie,hering);
  • 350 grame ceapa taiata solzisori;
  • 3 oua fierte tari;
  • 50 ml otet;
  • sare, piper.

Mod de preparare

Pestele se spala,  se curata, se pune la desarat, in apa rece sau in lapte, tinandu-se cateva ore, dupa care se fileteaza si se taie cuburi potrivite ca marime. Cartofii se curata de coaja, se taie felii potrivite, se stropesc cu ulei de masline si se amesteca usor. Ceapa se sareaza, se lasa cateva minute (sau nu), se stoarce bine, se trece sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Ouale se taie marunt sau se dau prin razatoarea mare.
Intr-un bol de salata se pun straturi, incepand cu cartofii, pestele, castravetii, ceapa, ouale, se presara deasupra maslinele.
Se pregateste un dresing din otet, indoit cu apa, ulei, sare, piper, care se va turna peste salata la servire.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise