Salata pentru iarna de vinete cu ardei capia

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 12 kg legume:
  • 8-9 kg ardei capia
  • 4 kg vinete
  • 400 gr zahar
  • 250 ml otet
  • 600 ml ulei
  • 2 linguri sare

Mod de preparare

Se fierb impreuna zaharul, otetul, uleiul si sarea in 2-3 clocote si apoi se lasa la racit.

Se coc legumele, se curata si se fac fasii.

Se amesteca legumele cu lichidul si se pun apoi la borcane.

Se fierb borcanele 1/2 ora la bain marie, dupa ce clocotesc in 2 transe (adica in ziua pregatiri si a 2-a zi inca 1/2 ora).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise