Salata romana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 salata
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 4 felii de paine
  • 1 morcov
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de otet din vin
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de mustar de Dijon.

Mod de preparare

Se curata dovleceii, morcovii si ceapa. Se spala salata, rosiile, dovleceii, morcovii si se taie: salata bucatele mici, morcovii si dovleceii fasii subtiri, rosiile semiluna, ceapa rondele. Painea se taie bucatele si se prajesc in unt. Se aranjaza frumos in farfurii sau castronase. Din condimente, ulei, otet si mustar se face un sos cu care se stropeste salata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise