Salata sefului

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 3 portii
  • - salata verde - 0.350 kg
  • - cascaval - 0.200 kg
  • - branza telemea - 0.200 kg
  • - sunca presata - 0.200 kg
  • - pastrama pui - 0.200 kg
  • - rosii - 0.240 kg
  • - ardei gras - 0.160 kg
  • - masline - 0.200 kg
  • - castraveti - 0.200 kg
  • - sos vinaigrette

Mod de preparare

Salata verde se spala bine , se rupe fasii mai mari si se aseaza pe mijlocul unei farfurii (sau bol). Cascavalul, branza, pastrama si sunca presata se taie in bastonase potrivite ca grosime. Rosiile si castravetii se feliaza. Ardeiul gras se taie julienne.
SE face sosul vinaigrette astfel: intr-un bol se pune putin mustar dulce, apoi sare si putin otet( sau suc de lamaie ). Se amesteca. Se toarna apoi ulei de masline, in fir subtire ( ca la maioneza) si se amesteca continuu.Se mai potriveste gustul cu sare, daca e nevoie. La sfarsit se pune in sos verdeata tocata.
Legumele si celelalte ingrediente se aseaza peste motul de salata verde, cat mai estetic. Salata se stropeste cu sos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise