Salata siciliana de vinete

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 2 vinete mari, taiate bucati
  • o lingura cu varf de oregano uscat
  • sare marinata si piper negru prospat macinat
  • o ceapa rosie mica, curatata si tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri
  • o legatura mica de patrunjel prospat, de la care ati ales frunzele si ati tocat marunt tulpinele
  • 2 linguri capere sarate, spalate, inmuiate si scurse
  • o mana de masline verzi, curatate de samburi
  • 2-3 linguri otet cu ierburi aromate, de cea mai buna calitate
  • 5 rosii mari, bine coapte, taiate bucati mai mari
  • optional: 2 linguri migdale curatate si prajite usor

Mod de preparare

Luati o cratita mare, turnati in ea câteva linguri de ulei de masline si puneti-o pe foc. Adaugati bucatile de vinete si oregano, condimentati cu putina sare si amestecati pentru ca vinetele sa fie acoperite uniform cu ulei. Prajiti-le la foc mic circa 4-5 minute, scuturând cratita din când in când. ( in functie de marimea acesteia, poate fi nevoie sa prajiti vinetele în transe.) Dupa ce vinetele s-au rumenit usor pe ambele parti, adaugati ceapa, usturoiul si tulpinile de patrunjel si mai prajiti totul câteva minute. Daca amestecul vi se pare prea uscat, mai puteti adauga putin ulei. Adaugati caperele scurse si maslinele, precum si otetul cu ierburi aromate. Când tot otetul s-a evaporat, adaugati rosii le si fierbeti la foc mic circa 15 minute sau pâna când acestea s-au inmuiat. Stropiti cu putin ulei de masline si serviti mâncarea

presarata cu frunzele de patrunjel tocate si, daca doriti, cu migdale.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise