Salata sos de manadarine si rodii

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana bulgur cu bob mediu
  • 2 1/2 cani apa fiarta
  • 1 lingurita coaja rasa de mandarina sau
  • portocala
  • cana suc proaspat de mandarine sau
  • portocale
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 linguri melasa de rodii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 1/2 cani boabe de porumb
  • 2/3 cana cirese uscate (85 g)
  • 2/3 cana ceapa verde taiata fin
  • 1/3 cana alune coapte, taiate mare

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amesteca bulgurul si apa

fiarta. Se lasa sa stea 30 de minute la temperatura

camerei. Se scurge bine.

În timp ce se moaie bulgurul, Într-un castron mare

se amesteca sucul de mandarine, coaja de

mandarina, pasta de rosii, melasa de rodii, uleiul si

sarea.

Se adauga in sos bulgurul scurs si se amesteca

usor cu O furculita. Se adauga porumbul, ciresele,

ceapa si alunele, amestecându-se. Se servesc la

temperatura camerei sau de la frigider.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise