Salata Surimi

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g surimi
  • 200 g orez
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g boabe de porumb din conserva
  • 200 g mazare
  • 1 morcov
  • 50 g ghimbir murat
  • unt
  • marar
  • 1 jumatate de lamaie
  • ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt, usturoiul se taie felii subtiri, iar morcovul se taie in rondele;

Mazarea se fierbe in apa fierbinte cu sare, se strecoara, se topeste untul intr-o cratita si cand incepe sa fiarba, se pune ceapa, morcovul si usturoiul;

Se calesc pana cand ceapa devine sticloasa, se adauga orezul si se caleste trei minute, amestecand continuu. Se toarna apoi apa cat sa-l depaseasca insa cu doua degete, sare si piper;

Se lasa sa fiarba timp de 15 minute, se adauga boabele de porumb scurse de apa si mazarea. Se amesteca si se mai fierbe inca 15 minute;

Se opreste focul, se acopera cratita cu un capac pentru cinci minute;

Bastonasele de surimi se oparesc, se scurg si se taie in cuburi. Se pun intr-un castronel, impreuna cu ghimbirul, doua linguri de ulei de masline, sucul de lamaie, sarea si piperul.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise