Salata taraneasca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg cartofi
  • 4 fire de ceapa verde
  • 4 fire de usturoi
  • sare
  • o ceasca ulei
  • 1 salata verde
  • piper macinat
  • 2 oua fierte tari
  • 2 linguri otet
  • verdeata

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in coaja cu putina sare.

Cand sunt fierti, se curata si se taie felii subtiri, se stopesc cu doua linguri de ulei si se lasa sa se raceasca.

In acest timp se taie usturoiul, ceapa si salata, se pun peste cartofi si se amesteca.

Restul de ulei se mesteca cu otet, sare si piper macinat, iar sosul astfel obtinut se adauga peste cartofi.

Salata se pune intr-un castron adanc ornate cu frunze de salata si deasupra se pun ouale fierte tari taiate felii subtiri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise