Salate de orez brun cu curry

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • apa
  • sare
  • 300 grame orez brun
  • de preferinta cu bobul lung
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 lingura chimen macinat
  • 3 lingurite praf de curry
  • 75 ml suc de portocale
  • 100 grame de caise uscate
  • taiate marunt
  • 75 grame de stafide sau sultanine

Mod de preparare

Pune apa cu sare la fiert. Adauga orezul si lasa sa fiarba in jur de 30-40 de minute, pana cand orezul este moale. Separat, inmoaie ceapa un minut in cateva picaturi de apa (ca sa eviti folosirea uleiului), adauga praful de curry si chimen si mai lasa 2 minute. Toarna si sucul de lamaie, si ia-le de pe foc, dupa inca un minut.

Pune orezul intr-un bol mai mare si amesteca bine cu sosul de mai sus. Adauga feliutele de caise si stafidele, cat orezul mai este cald inca, apoi sare si piper dupa gust, amesteca inca o data, pune un capac si lasa 2 ore, ca sa patrunda aromele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise