sandvisuri cu rosii si usturoi

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 6 rosii, curatate de samburi si tocate
  • 1 ardei rosu sau verde, taiat marunt
  • putina ceapa, taiata marunt
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 8 frunze de busuioc proaspat
  • ulei de masline
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 paine rotunda, de vatra
  • branza parmezan, faramitata

Mod de preparare

Preparare:

Intr-un castron se amesteca rosiile, ardeiul, ceapa si usturoiul. Frunzele de busuioc se taie fasii subtiri si lungi. Se adauga si ulei, apoi sare si piper, dupa gust, dupa care se amesteca. Se lasa sa stea 1-2 ore, pentru ca sa se amestece aromele.

Painea se taie in felii lungi si subtiri si se prajeste pe ambele parti pana cand prinde o tenta aurie. Amestecul cu rosii se intinde pe felii, se presara branza, se mai adauga sare si/sau piper si se servesc imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise