SARAMURA DE PESTE

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pastravi
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 5 catei de usturoi
  • 1 telina
  • 200g sare grunjoasa
  • frunze de telina pt decor

Mod de preparare

Pune sarea la incins pe o tabla de copt. Curata pestele, taie-i capul si coada, apoi pune-l la copt pe sarea incinsa, intorcandu-l cu grija pe ambele parti. Cand carnea s-a albit, pune-l pe o farfurie si spala sarea de pe piele, apoi aranjeaza-l taiat in portii pe un platou. Curata telina si pune-o la fiert in 1/2 kg apa cu sare. Cand s-a fiert, adauga si rosiile taiate cubulete, usturoiul si ardeii feliute, da in 2 clocote si toarna totul peste peste. Decoreaza cu frunze proaspete de telina. Daca iti place sa mananci mai picant, adauga felii de ardei iute. POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise