Saramura de peste (crap)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 crapi (aprox 6kg impreuna)
  • boia dulce, boia iute
  • sare,piper
  • ardei iute
  • 1/2 legatura de patrunjel

Mod de preparare

Se curata pestii(in cazul in care nu sunt cumparati gata curatati), se despart in doua pe lungul coloanei vertebrale, apoi fiecare jumatate se portioneaza dupa preferinte. Se sareaza bucatile de peste si se lasa sa stea aprox 20 de minute pentru a patrunde sarea.

Intre timp, se pregateste intr-o cratita mai mare zeama de saramura. Se pun aprox 1,5l apa rece in care se adauga boia, piper, sare, ardeiul iute si frunzele de patrunjel tocate marunt.

Dupa cele 20 minute, se prajeste pestele pe gratar si pe masura ce este gata, fiecare bucata de peste se scufunda in saramura pregatita, imediat dupa luarea de pe gratar.

Se lasa totul sa se \"odihneasca\" aprox 1 ora pentru a se intrepatrunde mirodeniile. Se poate servi cu mamaliguta.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise