Sarlota cu fructe de padure

Pentru cine nu are forma speciala de sarlota, se pun piscoturi inmuiate in sirop in interiorul unei forme rotunde.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi de sampanie
  • 400 g iaurt cu zmeura sau capsuni
  • 200 ml sirop sau zeama de compot
  • 500 g zmeura

Mod de preparare

Pentru cine nu are forma speciala de sarlota, se pun piscoturi inmuiate in sirop in interiorul unei forme rotunde pe pereti si pe fundul formei de asemenea.

Intr-un castron, se amesteca iaurtul cu zmeura, lasand cateva pentru decor, se pune iaurt in forma peste piscoturi, se acopera cu alte piscoturi inmuiate, iar iaurt si tot asa pana se termina, ultimul strat fiind de piscoturi.

Se pune deasupra direct pe piscoturi o farfurie si se lasa la frigider pana a doua zi, cand se scoate farfuria, se trece usor de jur imprejur cu un cutit, apoi se pune deasupra un platou si se rastoarna.

Se toarna deasupra un topping, eu am avut de caramel, apoi se orneaza cu fructe, se taie si se serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise