Sarlota cu fructe de padure

Pentru cine nu are forma speciala de sarlota, se pun piscoturi inmuiate in sirop in interiorul unei forme rotunde.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi de sampanie
  • 400 g iaurt cu zmeura sau capsuni
  • 200 ml sirop sau zeama de compot
  • 500 g zmeura

Mod de preparare

Pentru cine nu are forma speciala de sarlota, se pun piscoturi inmuiate in sirop in interiorul unei forme rotunde pe pereti si pe fundul formei de asemenea.

Intr-un castron, se amesteca iaurtul cu zmeura, lasand cateva pentru decor, se pune iaurt in forma peste piscoturi, se acopera cu alte piscoturi inmuiate, iar iaurt si tot asa pana se termina, ultimul strat fiind de piscoturi.

Se pune deasupra direct pe piscoturi o farfurie si se lasa la frigider pana a doua zi, cand se scoate farfuria, se trece usor de jur imprejur cu un cutit, apoi se pune deasupra un platou si se rastoarna.

Se toarna deasupra un topping, eu am avut de caramel, apoi se orneaza cu fructe, se taie si se serveste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise