Sarmale de porc moldovenesti

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • -2 verze acre
  • -1/2 l suc de rosii
  • -3 linguri orez
  • -1 1/2 kg carne
  • -3 cepe mari
  • -sare
  • -piper pisat si piper boabe
  • -300 g slanina afumata
  • -3-4 carnaciori
  • -1 foaie de dafin
  • -1 crenguta cimbru
  • -ulei sau untura

Mod de preparare

Varza se spala bine si se tine in apa calda ca sa-si piarda sarea. Se da carnea prin masina de tocat. Se toaca ceapa si se pune cu 4 linguri ulei intr-o cratita, pe foc mic, sa se inmoaie bine, chiar acoperita cu un capac, dar amestecand din cand in cand. Orezul se pune in apa pe foc sa se umfle, dupa ce a fost spalat in 2-3 ape. Se amesteca foarte bine carnea tocata cu ceapa usor rumenita, mai mult ingalbenita, cu orezul, sare, piper si 3-4 linguri apa. Se taie frunzele de varza in bucati nu prea mari, deoarece sarmalutele moldovenesti se fac mici. Se ia cate o bucatica de foaie de varza, se pune cate o lingurita plina cu umplutura, se infasoara oval, se asaza in randuri, intr-o cratita, peste un strat de varza taiata subtire. Printre randurile de sarmale se asaza cate un strat de varza, felii de slanina afumata si cativa carnaciori (facultativ). Se termina deasupra cu un strat de varza tocata. Se pune foaia de dafin, cateva boabe de piper, cimbru, se adauga apa si se fierb pe foc 2-3 clocote, apoi se introduc in cuptor si se fierb 3 ore. Se adauga sucul de rosii si se mai fierb 1 ora. Sunt bune servite cu mamaliguta si smantana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise