Sarmalute cu bulgur

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cepe mari
  • 1 ardei rosu
  • 2 cartofi
  • 1 rosie sau 3lg bulion
  • 1 lgt curry
  • un praf de chilli
  • 200gr bulgur
  • 1 varza proaspata
  • sare si piper
  • 1lg seminte de in macinate
  • verdeata

Mod de preparare

Toate legumele (inclusiv cartofii) se taie marunt si se pun la calit cu o lingura de ulei si o cana de apa. Punem 500 ml apa la fiert si cand a fiert adaugam bulgurul si lasam 15 minute. Pana va fi gata bulgurul se vor face si legumele. Atunci condimentam dupa gust, adaugam inul si amestecam legumele cu bulgurul pe care l-am scurs de apa. Adaugam verdeata.

Cat timp se raceste compozitia, desfacem foile de varza si le oparim cat sa se inmoie se putem lucra cu ele. Formam sarmalutele si le punem intr-o oala antiaderenta cu putina apa si ulei.

Numarul depinde de cat de mari le faceti, dar ies cam 5-6 portii. Inul are rolul de a lega compozitia, pentru cine nu tine post sau nu e vegan ca mine poate pune un ou. Sper sa va placa!

PS: eu am umplut si cativa ardei cu aceasta compozitie :))

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise