Scrumbii cu ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 scrumbii proaspete,
  • 250 g ciuperci,
  • verdeata tocata,
  • 1 lamaie,
  • sare,
  • 3 linguri unt,
  • 1 pahar vin alb,
  • piper macinat

Mod de preparare

Se curata scrumbiile, se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala cu apa rece. Se sareaza si pe dinauntru si pe dinafara, se lasa sa stea cu sarea cateva minute. Se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun cu o lingura de unt sa scada pe foc mic, impreuna cu sare si piper macinat. Cand ciupercile s-au inmuiat bine, se adauga un paharelde vin alb si se laba sa fiarba acoperit.Scrumbiile se prajesc in unt, se scot si se asaza pe un platou adancit. Se stoarce deasupra lor o lamaie si se servesc calde, cu garnitura de ciuperci bine scazute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise