Sekttorte - tort cu vin spumos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 3 glabenusuri,
  • 3 albusuri batute spuma,
  • 100g zahar,
  • 150g migdale rase,
  • 100g ciocolata rasa,
  • 1/2 pachet praf de copt,
  • 5 nuci taiate
  • Crema: 1 conserva mare de piersici taiate,
  • 1 plic de Aranca de maracuia si caise (crema pudra de preparat cu apa si iaurt),
  • 200ml vin spumos sec,
  • 2 pachetele intaritor frisca,
  • 2 pachete zahar vanilat,
  • 2 cutii de frisca (400ml);
  • pt. ornat - fulgi de migdale prajiti/ fulgi de ciocolata.

Mod de preparare

Ingredientele pentru blat se amesteca ca pt. aluat - la sfarsit punandu-se albusurile spuma. Aluatul se coace intr-o forma de 26cm circa 30\' la 180-200°C.

Crema: Frisca se bate cu intaritorul. Vinul spumos se amesteca cu praful de crema si se adauga la frisca. Blatul se prinde cu un inel si se acopera cu piersici. Se pune crema deasupra si se lasa 1 zi in frigider. Inainte de servire se orneaza cu migdalele prajite.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise