Semifreddo cu cafea-Reteta Laurei Adamache-reteta testata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • La revista blogurilor mi-a atras atentia aceasta reteta a Laurei Adamache: foarte aspectuoasa, usor de realizat si delicioasa.La noi a inceput postul Ramadanului si avand multi musafiri am facut cantitate dubla celei preparate de Laura Adamache.
  • Avem nevoie de:
  • -1 cutie de lapte indulcit condensat Nestle(395 g)
  • -500 ml frisca lichida
  • -100 ml lapte proaspat
  • -2 linguri de cafea instantanee Nescafe
  • -sirop de ciocolata

Mod de preparare

Se mixeaza bine frisca.

Cele 2 linguri de cafea instantanee se dizolva in lapte si se amesteca intr-un bol cu laptele condensat.

Se adauga treptat la frisca amestecand cu cea mai mica viteza a mixerului.

Se pune crema astfel obtinuta in forme de tarta( sau forme de silicon) care se pun la congelator 3-4 ore.

Se scot din forme pe farfurii de desert si se decoreaza cu sirop de ciocolata.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise