Semilune cu lamaie(prajituri cu lamaie)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g untura
  • 300-350 g zahar
  • 6 oua
  • 300g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lamai
  • 1 varf dew cutit de sare
  • zahar vanilat
  • 1 pahar cu miez de nuca
  • 10 cubulete de zahar cubic
  • 50 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Se freaca untura(eu uneori pun 200g unt in loc de untura,dar e mai pufoasa cu untura)pana devine spumoasa.se adauga zaharul,zaharul vanilat,sarea,ouale pe rand,coaja rasa si sucul de la cele doua lamai(ca la maioneza,ca sa nu se taie),faina amestecata cu praful de copt si cernuta.coca trebuie sa fie de consistenta une smantani groase.

intr-o tava unsa si tapetata se toarna coca,se niveleaza cu o spatula,iar deasupra se presara zaharul cubic zdrobit,nucile taiate nu foarte marunt si ciocolata taiata bucatele.

se coace in cuptor la foc mijlociu cam 30/40 minute.

de indata ce o sa mai am putin timp va voi scrie si reteta de tarta cu lamaie si cea de placinta cu lamaie.

intereseaza pe cineva???

(mie imi place sa fac prajitura cu lamaie cum am pus in poze!sa-mi spuneti daca va place)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise