Semilune cu migdale si peltea de gutui

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 45 de bucati): 1 lamaie,
  • 3 albusuri,
  • 400 g zahar pudra,
  • 550 g migdale curatate si macinate,
  • 3 linguri peltea de gutui,
  • inca putin zahar pudra.

Mod de preparare

Se spala lamaia cu apa fierbinte, se rade coaja si se stoarce.

Se bat albusurile spuma, adaugand cate putin zahar pudra, iar la sfarsit zeama de lamaie. Se iau din spuma 150 g (o ceasca) si se pastreaza la frigider pentru glazura.

In restul de spuma se incorporeaza migdalele si coaja de lamaie si se lasa sa stea la rece aproximativ o ora.

Se intinde un aluat de 1 cm grosime pe planseta pudrata cu zahar sau intre doua folii de plastic, se taie cu forma sau cu gura unui pahar semilune (de circa 3 cm) si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Se-ncinge cuptorul la 120°.

Se incalzeste pelteaua de gutui, se amesteca bine ca sa fie neteda si se unge fiecare semiluna, iar peste peltea se intinde un strat din glazura tinuta la frigider (spuma de albusuri).

Se dau la cuptor si se coc 30-35 de minute.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise