Serbet din smochine

Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (cantitati pentru un borcan de 800 ml)
  • 1 kg de smochine coapte
  • 750 gr zahar
  • 3-4 felii de lamaie
  • 100 g unt taiat cuburi

Mod de preparare

Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa sa fiarba pana avem un sirop legat, apoi scoatem smochinele si le punem intr-un vas de blender, iar siropul ramas se scurge printr-o sita de samburii mititei ramasi si il adaugam peste smochine, apoi dam totul la blender pana devine o pasta cremoasa.

Se lasa 10 minute sa se racoreasca, apoi adaugam cate un cubulet de unt, mixand pana se incorporeazain pasta, urmatorul adaugandu-l numai dupa incorporarea cubului precedent. Se procedeaza asa pana se incorporeaza untul si obtinem un serbet delicios care se toarna in borcane, se etanseizeaza capacul si se pastreaza la rece.

Se pot decora diferite prajituri, se poate folosi la creme si la umplerea delicioaselor rulade! Are un gust divin!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise