Seviche de creveti cu avocado si seminte de dovleac

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 3/4 lingurita sare
  • 700 g creveti de marime medie, decorticati
  • 2 linguri coaja rasa de portocala
  • 2 cani suc de portocale
  • 3 linguri suc proaspat de lamâie verde
  • 1/4 lingurita ardei Cayenne
  • 1 ardei gras rosu, taiat betisoare
  • 1/4 cana ceapa rosie taiata cubulete
  • 1/2 cana frunze de coriandru tocate
  • 1 avocado, curatat si taiat in cubulete
  • 3 linguri (45 g) seminte de dovleac curatate coapte

Mod de preparare

1. Într-un castron mare, se amesteca 1 lingurita de coriandru si 1/4 lingurita de sare. Se adauga crevetii, amestecând bine.

2. Într-un castron separat, se amesteca coaja de portocala, sucul de portocale, sucul de lamâie verde, restul de 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita coriandru si ardeiul Cayenne. Se adauga ardeiul gras, ceapa si frunzele de coriandru.

3. Se Încalzeste În prealabil gratarul. Se frig crevetii la 15 cm de flacara, 3 minute sau pâna sunt facuti bine; intre timp se intorc odata. Se scot crevetii in castronul cu amestecul cu portocala si se amesteca bine. Se pun la frigider cel putin 2 ore sau pâna când sunt bine raciti.

4 Seviche se serveste rece presarata deasupra cu avocado si seminte de dovleac.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise