Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa:
  • 1 ardei gras:
  • 1 conserva rosii
  • cateva rosii cherry diverse culori
  • 5 felii bacon
  • Condimente:
  • sare
  • piper
  • fulgi chilli
  • usturoi granulat
  • chimen macinat
  • 4 oua
  • Verdeturi:
  • coriandru proaspat
  • patrunjel proaspat
  • branza feta pt servit
  • ciabatta pt servit
  • apa

Mod de preparare

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie, dupa care se adauga baconul taiat fasii subtiri.

Se adauga conserva de rosii si se lasa la fiert cateva minute.

Daca se ingroasa, se pune putina apa ca sosul sa se subtieze si se condimenteaza.

Cand deja incepe sa dea in clocot, cu o lingura de lemn, se formeaza niste "gropite" si se sparg ouale direct acolo.

Se pune un capac, ca ouale sa se poseze.

Dupa 7-8 minute, cand ouale sunt deja posate, se poate lua capacul.

Se asezoneaza cu verdeturi si branza feta, dupa preferinte.

Se serveste cu ciabatta prajita.

Pofta buna! :)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise