Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa:
  • 1 ardei gras:
  • 1 conserva rosii
  • cateva rosii cherry diverse culori
  • 5 felii bacon
  • Condimente:
  • sare
  • piper
  • fulgi chilli
  • usturoi granulat
  • chimen macinat
  • 4 oua
  • Verdeturi:
  • coriandru proaspat
  • patrunjel proaspat
  • branza feta pt servit
  • ciabatta pt servit
  • apa

Mod de preparare

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie, dupa care se adauga baconul taiat fasii subtiri.

Se adauga conserva de rosii si se lasa la fiert cateva minute.

Daca se ingroasa, se pune putina apa ca sosul sa se subtieze si se condimenteaza.

Cand deja incepe sa dea in clocot, cu o lingura de lemn, se formeaza niste "gropite" si se sparg ouale direct acolo.

Se pune un capac, ca ouale sa se poseze.

Dupa 7-8 minute, cand ouale sunt deja posate, se poate lua capacul.

Se asezoneaza cu verdeturi si branza feta, dupa preferinte.

Se serveste cu ciabatta prajita.

Pofta buna! :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise