Shaorma in farfurie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr 6 persoane
  • carne de shaorma-carne de pui fara oase sau carne de curcan fara oase
  • 2cepi mari albe sau rosii
  • 300 gr de ciupercute mici proaspete sau din conserva-ciupercute intregi.
  • humus-pasta facuta din naut.
  • ulei de masline
  • mirodenii ptr shaorma -coriandu macinat,camoun macinat,carcum macinat.

Mod de preparare

Intii spalam bine carnea dupa care o taiem in fasii mici si subtiri si o punem in strecuratoare sa se scurga toata apa.

Intr-un bol amestecam cite o lingurita sau 2 din fiecare mirodenie cu 2-3 linguri de ulei de masline pina totul sa cuprins adaugam si 2 catei de usturoi zdrobiti,si punem carnea in bol si o amestecam bine cu mina ca toata carnea sa fie cuprinsa in sos.Acoperim bolul cu naylon si lasam la frigider ptr o ora sau doua.

Mincarea se pregateste aproape de servire.

Intr-o tigaie adinca se incalzeste putin ulei de masline si se prajeste ceapa taiata solzisori si dupa citeva minute se adauga si ciupercile si se prajesc putin .Intr-un woc sau tigaie cu fund dublu se incalzeste 1 lingura de ulei de masline si se pune carnea sa se prajeasca usor pna este gata -10-15 minute.

Pe un platou mare sau la fiecare in farfurie se pune cu o lingura din pasta de humus un strat pe toata farfuria deasupra se pune ceapa si ciupercile prajite si peste ele se pune carnea care sa prajit in woc.Carnea nu trebuie sa se usuce ci trebuie sa fie suculenta la nevoie se adauga putina apa.

Peste carne se presara putin patrunjel proaspat tocat.

Se poate servi aceasta mincare cu lipii sau cu orez fiert si muraturi sau salata de legume.

De obicei shoarma se maninca in lipii sau in lipii mari tunisene dar si asa in farfurie impreuna cu humus este deajuns si nu mai trebuie si piinea.

Este o mincare deosebita si foarte rapid de facut.Eu pregatesc carnea de cu seara si las in frigider pina a doua zi la masa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise