Sirop de capsuni

Se curata fructele de codite, se spala si se asaza in vasul in care vor fierbe cu zaharul adaugat peste ele.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de capsune, bine coapte
  • 1,5 kg de zahar
  • 2-3 crengute de menta proaspata
  • suc de la o lamaie potrivit de mare
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Se curata fructele de codite, se spala si se asaza in vasul in care vor fierbe cu zaharul adaugat peste ele. Se lasa cateva ore sau mai bine de seara pana dimineata, apoi se adauga 500 ml apa si se pun la fiert.

De la primul clocot, se spumeaza, se amesteca usor cu spumiera atata timp cat va trebui sa se lege intr-un sirop legat (cca o ora).

Se da de pe foc si se adauga sucul de lamaie, dar si cateva crengute de menta proaspata.

Se toarna in sticle uscate, cat este foarte fierbinte, se infileteaza capacele etans, apoi se pun sticlele una langa alta, intr-o ladita si se acopera cu o patura sau un prosop gros si se lasa sa se raceasca bine si abia apoi se depoziteaza in beciuri sau debarale.

Se serveste diluat cu apa minerala si tine foarte bine, chiar si 2 ani, daca este etans imbuteliat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise